T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Vali Reşit Paşa İlkokulu

OKULUMUZ TARİHÇESİ

 

 

VALİ REŞİT PAŞA İLKOKULU

Sivas Akdeğirmen Mahallesi Vali Varinli Caddesi No:38 ( Tel: 0 346 221 26 86) adresinde hizmet veren okulumuz 1966-1967 öğretim yılında hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuz adını Kurtuluş Savaşı yıllarında ilimizde valilik yapmış olan Vali Reşit Paşa’dan almıştır. Açılış tarihinden 1991-1992 öğretim yılı sonuna kadar “İlkokul” olarak faaliyet göstermiştir. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin büyük çoğunluğu üniversiteden mezun olup değişik iş kollarında hizmet vermektedir. Okulumuz binası 1990 yılında devlet katkısıyla yeniden yapılarak 1992-1993 eğitim öğretim yılında 3 katlı 16 derslikli idarî birimleri olan “İlköğretim Okulu” olarak hizmet vermeye başlamış olup, okulumuz adı “Vali Reşit Paşa İlköğretim Okulu” olarak değişmiştir.

30.03.2012 tarih ve 6287 sayılı kanunla okulumuz tekrardan “İlkokul” olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye devam etmiştir. Halen okulumuzda 2’si okulöncesi olmak üzere, 21 şubede 460 öğrenci öğrenim görmektedir. Okulumuzda 1 müdür 1 müdür yardımcısı 23 öğretmen ve 3 yardımcı hizmetli görev yapmaktadır.

Okulumuzda sosyal ve kültürel etkinlikler imkanlar dahilinde düzenli olarak yapılmaktadır. Yine okulumuzda sosyal sorumluluk çerçevesinde atık pil, atık kağıt, atık yağ toplama kampanyası yürütülmektedir. Bu çerçevede okulumuz “Beyaz Bayrak – Temiz Okul” ve “ Beslenme Dostu Okul” sertifikasına sahiptir. Bu güne kadar okulumuz birçok sosyal, kültürel ve sportif alanda dereceler elde etmiştir. Okulumuzda farklı zamanlarda dış cephe mantolama, çatı örtüsü yenileme, bahçe ihata duvarını yenileme, elektrik panolarını yenileme gibi bir takım iyileştirme ve restorasyon çalışmaları yapılmıştır. Okulumuzda eğitim öğretimin daha sağlıklı ve düzenli verilebilmesi için çalışmalar titiz bir şekilde devam etmekte, bu bağlamda okulumuz kantininde hijyen ve sağlık kuralları da dikkate alınarak öğrencilerimize(velilerimizin bilgisi dahilinde) ve personele istekleri doğrultusunda sıcak yemek servisi yapılmaktadır.

Okulumuzun öncelikli ihtiyacı olarak etkileşimli tahta kurulumunun yapılması, öğrencilerimizin ve gerektiğinde velilerimizin kullanabileceği okulumuzun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği çok amaçlı salona ihtiyaç vardır. Ayrıca okul bahçesindeki asfalt kaplamasının kod farkını giderilecek şekilde yenilenmesi gerekmektedir.

                

             01/09/2015

           

                                                                                                        S.Sebahattin KARADAĞ

                                                                                                        Okul Müdürü

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.09.2015 - Güncelleme: 26.04.2023 10:01 - Görüntülenme: 1404
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
TARİHÇE,