VALİ REṢİT PAŞA İLKOKULU CUMHURİYETİN 100. YILINI BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLADI.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl etkinlikleri kapsamında sınıflar ve okul bahçesi velilerle işbirliği yapılarak balon ve bayraklarla süslendi. Okul töreni yoğun veli katılımıyla müzikli gösteriler. Şiirler, şarkılar eşliğinde yapıldı. Hafta boyunca Cumhuriyet ile ilgili şarkılar dinlendi, söylendi, hikaye kitapları okundu. Yüzüncü Yıl panoları hazırlandı. Kavanoz, kırmızı parmak boyası ve su kullanılarak bayrak deneyi yapıldı. Atatürk'lü ve Bayraklı taçlar ve rozetler yapıldı. Kırmızı cup kekler bayraklarla süslenerek Cumhuriyetin doğum günü kutlandı. Yapılan taçlar ve rozetler çocuklara takılarak çocuklar müzikli gösteri yaptı. Çocukların el baskısı Atatürk resmi ve bayraklarla süslendi. Çocukların fotoğrafı Atatürk fotoğrafını yanına montajlanarak çıktı alındı ve Yüzüncü Yıl anısı olarak çocuklara verildi. Hafta boyunca Atatürk ve Cumhuriyet tanıtıldı.

Ekm

Okulumuz atletizm takımı  Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında yapılan  "Minik Bedenler Büyük Hedefler 100. Yıl Atletizm Şenliği"ne katıldı.

Ekm

Öğrencilerimize 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından bilgilendirme eğitimi yapıldı.

Ekm

Sınıf annelerimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırlıklara başladılar.

Ekm

Okulumuz bahçesine yeni oyun alanları çizildi.

Ekm

Çanakkale geçilemezdi, geçilemedi de zaten. Çanakkale Ruhunu yavrularımıza aşılamak için Çanakkale Gezici Müzesini okulumuzda öğrencilerimizle buluşturduk. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

14 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında öğrencilerimize yönelik çeşitli farkındalık eğitim  verildi, sivil savunmanın önemi vurgulandı ve  yangın söndürme ve  tahliye tatbikatı yapıldı.

Ekm

4/A Sınıfı öğrencileri Beden Eğitimi ve Spor dersini Sivas Belediyesi Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksinde işlediler.

Ekm

1/B Sınıfı öğrencileri Hamidiye Millet Bahçesine giderek Sivas Savaş Atları Müzesini ziyaret ettiler. Daha sonra ata binen öğrenciler, ok atma, minyatür eserleri görme vb. etkinliklerde bulunarak eğlenceli vakit geçirdiler.

Ekm

3/A Sınıfı öğrencileri Paşabahçe Mesire Alanında piknik yaptılar.

Ekm

Okulumuz Anasınıfı Renkli Eller ve Yıldızlar sınıfı öğrencileri Orman İşletme ve Fidanlık Müdürlüğünü ziyaret ederek bir çok etkinliğe katıldılar.

Ekm

Okulumuz Anasınıfı A öğrencileri Orman İşletme ve Fidanlık Müdürlüğünü ziyaret ederek bir çok etkinliğe katıldılar.

Ekm

Okulumuz 1/A ve 1/C Sınıfları öğrencileri Orman İşletme ve Fidanlık Müdürlüğünü ziyaret ederek bir çok etkinliğe katıldılar.

Ekm

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında okulumuz 2/A sınıfı öğrencileri kedi evi yaparak çeşitli etkinliklerde bulundular.

Ekm

Mevlid-i Nebi haftası kapsamında okulumuz 4. sınıf öğrencileri ilahiler söyledi.